SMYKKEPLEJE

Her er nogle råd, som vil forlænge smykkets holdbarhed. Jeg vil  anbefale at du overholde disse råd, for bedst mulig oplevelse af smykket:

– Undgå at sove, bade og dyrke sport med smykkerne på

– Undgå direkte kontakt med vand, cremer eller andre væsker

– Undgå at smykkerne ligger i direkte sollys

– Undgå at opbevare dine smykker fugtige steder – fx. på badeværelset

– Opvar smykkerne i en smykkeæske eller en luftæt pose

OBS: Guldbelægning vil med tiden falme. Dette kan ikke ungås, da de ædle metaller reagere med ilten i luften og stofferne som huden udskiller. Følger du rådene ovenover, vil forgyldningen holde i længere tid.

Mit smykke mister farver/har fået sorte pletter?
Hvis du oplever sorte pletter på dit smykke, skyldes dette den naturlige oxidering af sølvet/forgyldningen på dit smykke. Dette sker når smykket kommer i kontakt med hudens syre og sved. Her oxidere farven altså og bliver sort, de steder som smykket har været inde i øret, eller de steder, som været i kontakt med sved eller vand. Denne proces er uundgåelig på alle smykker af 925 sterling sølv/18k forgyldt sølv. 

Det er for det meste muligt at fjerne denne sorte farve, ved at pudse smykket med en fnugfri bomuldsklud eller lægge smykket i lunkent vand med lidt sæbe i 10 minutter. Herefter kan du rense skidtet væk med en blød børste – evt. en tandbørste.

Jeg anbefaler altid, at man ikke sover med sine smykker, samt undgår at gå i bad og dyrke sport med dem, da det ville fremskynde oxideringen (sorte pletter). 

Hvis du sover, dyrker sport eller bader med dit smykke, kan dette forsage slid på forgyldningen og dermed mister smykket farvet.